Groningen

The Yard 160 Appartementen

Bouwkunde

Opdracht

De maatvoering van begin tot en met het eind van het project  het uitzetten van (palen, fundering, vloeren, installatiepunten, wanden, ankers, etc.) en inmeten van diverse onderdelen d.m.v. Trimble Total station.

Eigenschappen

In de Reitdiepzone vindt een verandering plaats van industrie/handel naar wonen. Er zijn inmiddels meerdere wooncomplexen gerealiseerd en nieuwe woningbouwontwikkelingen opgestart. Op de voormalige  locatie van Vakgarage Veldma Jansen realiseert Geveke The Yard. Een complex met 160 luxe huurappartementen.

De appartementen variëren in grootte van 50 m2 tot 115 m2.  De gebouwen zijn stedelijk en lopen in een U-vorm trapsgewijs op en af; vanaf het water met 3 tot 6,5 bouwlagen naar een woonblok van 11 lagen aan het water. Hierdoor ontstaat een prettige autovrije besloten binnentuin die afgeschermd is van de stedelijke verkeersader, met een opening naar het water en het groen van het Reitdiep.

Het plan bevat een ondergrondse parkeerkelder met circa 180 parkeerplaatsen en op de begane grond fietsbergingen, voor bewoners en bezoekers van de appartementen. Op deze parkeervoorziening wordt een binnentuin gerealiseerd die aan drie zijden omsloten wordt door de appartementen en aan de noord-oostzijde in verbinding staat met de nieuwe recreatiezone langs het Reitdiep.