Opdracht

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij hier de maatvoering mogen doen voor de verschillende plannen binnen het project Waterdorp. Hier is het begonnen met het inmeten van alle gemeentepunten zoals uitgezet door gemeente Amersfoort.

Aan de hand van deze inmeting is het uitzetten begonnen. Hierbij is begonnen met het uitzetten van het grondwerk vervolgens is hier met de palen begonnen, deze zijn na het heien ingemeten en hiervan is een afwijkingen rapport van gemaakt. Vervolgens zijn de funderingen, vloeren, casco’s, bergingen & tot slot de erf grenzen uitgezet.

Dit in verschillende soorten van voorbereiding. Denk hierbij aan het traditioneel in AutoCAD voorbereiden van de punten als het werken in 3D (BIM)modellen in Revit behoorde hier tot de werkzaamheden van de werkvoorbereiding/landmeters.

Eigenschappen

In Waterdorp komt een brede mix van woningen: veel variatie in typen, architectuur en tuinen. Tussen-, hoek- en eindwoningen, geschakelde woningen, twee-, en drie-onder-een-kap-woningen, vrijstaand: het is er allemaal.

Daarnaast zijn er bijzondere woonvormen zoals huizen in een ‘school’, ‘directeurswoning’, ‘fabriek’, en ‘boerderij’. De huizen hebben uiteenlopende grootten, woningbreedten en kavelafmetingen.

Diverse ontwikkelaars zijn actief in Waterdorp. Door de partijen worden verschillende deelgebieden ontwikkeld en woningen te huur of te koop aangeboden.